Anmälan till Akademisk högtid 2023

Vänligen fyll i formuläret nedan. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta ceremonimästare Emily Larsson.

 

Doktorspromotion 2023

Välkommen att registrera din medverkan.

Obligatoriska fält är markerade med en asterisk (*).

Dagen innan akademisk högtid, 4 maj, genomförs ett genrep på eftermiddagen på Borås Kongress. Genrepet är obligatoriskt. Under genrepet går vi igenom alla moment som kommer att ske under ceremonin. Tid för genrepet meddelas senare via e-post.

Om du inte kan närvara vid genrepet eller får förhinder, vänligen kontakta ceremonimästaren.

Medverka på genrep 4 maj *

Insignier

Det finns ett antal insignier som används i samband med en doktorspromotion som bevis/tecken på att personen föräras doktorsgraden. Vid Högskolan i Borås används hatt/krans, ring och diplom. 

Vilken doktorsexamen du har avgör om du har hatt eller krans under ceremonin. 

Läs mer om om insignier och vad som gäller för just dig.

Hatt

Det är hatt som gäller för: 

Teknologie doktor i resursåtervinning, Teknologie doktor i textil materialteknik,  Konstnärlig doktor samt Filosofie doktor i vårdvetenskap.

 

Doktorshatten är handgjord och tillverkas på beställning. Den måste måttbeställas i god tid innan högtiden och du som köper hatt kontaktar själv hattmakaren för inköp.Vänligen meddela ceremonimästaren när du lagt din beställning. 

 

Hattbeställning görs hos Franzéns Hattmakeri
Sista datum för hattbeställning inför ceremonin 2023 är 14 januari 2023.

 

Det finns ett fåtal lånehattar vid högskolan. Antalet hattar och storlekar är dock begränsade, därför rekommenderar vi att du köper en egen hatt för att få den anpassad till ditt huvud. Om du vill låna hatt, kontakta ceremonimästaren.

Krans

Det är krans som gäller för:

Filosofie doktor i biblioteks- och informationsvetenskap, Filosofie doktor i resursåtervinning samt Filosofie doktor i textilt management.

De doktorer som ska ha lagerkrans kontaktar högskolans ceremonimästare. Lagerkransarna är handgjorda och måttbeställs, därför behöver du ange ditt mått nedan. För att mäta ditt huvud för krans är det enklast att göra enligt följande; Ta måttet med ett måttband. Lägg måttbandets underkant vid ögonbrynens ovankant, och mät precis vågrätt runt huvudet. Tänk på att beakta ev. frisyr du tänker ha under promotionen.

 

Sista datum för beställning inför ceremonin 2023 är 14 april. 

Ring

Det är valfritt att köpa ring men vi önskar att du anger ifall du tänker köpa det. Kom ihåg att ring måste beställas senast en månad innan doktorspromotionen.

 

Förslag på inköpsställe

Hovjuvelerare Martin Johansson AB
Kungsportsavenyn 27
400 14 Göteborg
Telefon: 031-160050

Högskolan är inte involverad i ringinköp, men du måste meddela ceremonimästaren när du har köpt en ring. Du tar med dig ringen till ceremonin.

Övrig information 

Klädkod

För installandi och promovendi vid högtidsceremonin är klädseln högtidsdräkt. Då rekommenderas:

 

Frack eller militär uniform. Hembygdsdräkt går också bra men varken smoking eller mörk kostym. Till frack gäller vit väst och vit fluga.

 

Golvlång klänning - den ska vara riktigt festfin. Färg och mönster är valfritt. Det går bra med tvådelat inkl. byxdress. Ej öppna skor. När du väljer klänning, tänk på att du kommer att stå i strålkastarljus på en scen och dessutom blir filmad och synas på storbild. Du bör känna att din klädsel är både bekväm och värdig i sammanhanget.

Avhandlingstitel

Din avhandlingstitel kommer att nämnas i högtidsskriften, på högskolans webbplats etc. Vi använder den titel vi får från examensenheten.

Bild

Den bild du har/har haft på kontaktsidorna på hb.se kommer att användas i högtidsskriften, på högskolans webbplats, etc. Önskar du använda en annan bild eller ta en ny bild, kontakta kommunikation@hb.se. Ditt porträttfoto behöver vara klart senast 31 januari 2023. 

Samtycke

Vi behöver ditt samtycke till att behandla de uppgifter som du lämnar om dig själv i formuläret. Uppgifterna kommer att behandlas av ansvariga för evenemanget, i syfte att planera och administrera evenemanget, ta fram trycksaker och webbsidor etc. samt kommunicera med dig. Uppgifterna kommer att lagras inom EU/EES, och raderas efter evenemanget. Högskolan i Borås är personuppgiftsansvarig för behandlingen, som sker med stöd av artikel 6.1 (a) i dataskyddsförordningen (samtycke). Det är helt frivilligt att lämna samtycke, och du kan när som helst ta tillbaka ett lämnat samtycke.

Läs mer om hur Högskolan i Borås behandlar dina uppgifter och vilka rättigheter du har.