Ny omgång i Horisont 2020

Inom kort öppnas utlysningar inom Horisont 2020 för kommande tvåårsperiod, 2016 och 2017. Texterna som beskriver utlysningarna är s.k. ”officiella” utkast, vilket innebär att de inte är formellt beslutna av EU-kommissionen, men det är mycket lite som kommer att ändras i formuleringarna när de väl öppnar i oktober/november.

EU-kommissionen har publicerat resultaten från de första utlysningarna under 2014. Svenska organisationer har beviljats fram till juli 2015 drygt 260 miljoner euro, vilket placerar Sverige på en 8:e plats av alla länder som deltar. 

För dig som är på gång med en ansökan kan det vara värt att besöka någon av de informationsträffar som VINNOVA arrangerar tillsammans med andra forskningsfinansiärer.

Vill du bläddra i arbetsprogrammen finns alla utkast (work programme drafts) utskrivna och tillgängliga i GIO:s lokaler på C8. Har du funderingar kring utlysningarna eller vill ha enskild rådgivning, kontakta gärna någon av våra forskningsrådgivare Dubravka Eliasson eller Peter Klason.