Forskningsrådgivare som gillar naturupplevelser

Hallå där Peter Klason! Du arbetar som forskningsrådgivare på GIO, hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Mina arbetsdagar varierar väldigt mycket och ingen dag är den andra lik. En dag kan bestå av rådgivningsmöten, stötta forskare i att hitta lämpliga finansiärer för sina idéer, granskning av forskningsansökningar, läsa in mig på en viss finansiärs regelverk, uppdatera mig på vilka utlysningar som är öppna, vara med på informationsmöten hos finansiärer eller hålla informationsmöten om någon specifik utlysning.

Vad har du på gång just nu?

Just nu är det störst fokus på att stötta olika forskare och forskargrupper som planerar att söka medel från KK-stiftelsen, bland annat har forskningsprogrammet HÖG deadline 8 juni.

När kan forskare kontakta dig?

Egentligen när som helst, men ju tidigare desto bättre. För att kunna ge ett substantiellt stöd och feedback på en ansökan behöver vi få in den cirka 2 veckor före deadline. Men jag och mina kollegor är gärna med tidigare i processen med att exempelvis lägga upp ansökan och hitta en lämplig finansiär.

Vart går din drömresa och varför just dit?

Det finns flera olika platser jag skulle vilja besöka, bland annat Nya Zeeland och Skottland. Jag uppskattar naturupplevelser, och både Nya Zeeland och Skottland har en omtalad natur och fina vandringsmöjligheter.