Digitala pedagogiska verktyg

Vänligen notera att vissa av dessa verktyg är under utvärdering och kräver särskild aktivering av licens. Vid frågor, kontakta edutech@hb.se. Finns det andra verktyg eller program du är nyfiken på? Hör av dig och beskriv vad det är du är intresserad av, så tittar vi närmare på det. 

Under varje rubrik finns olika typer av support. EduTech erbjuder även workshoppar med mera allmän inriktning, såsom Digitala verktyg för undervisning, där du kan få en överblick över vad som erbjuds - och kanske också en liten inblick i framtiden. 

Canvas

HB Play

PowerPoint

Responsverktyg (Wooclap)

Samarbetsverktyg (Padlet)

Verktyg för tal-till-text

Stäng Verktyg för tal-till-text

Genom tjänsten Tal-till-text kan du automatiskt undertexta eller transkribera ljud- och videofiler på flera språk. Tjänsten använder maskininlärning och dess träffsäkerhet blir bättre allteftersom.

Textning av film

Du kan snabbt beställa textning av de filmer som du skapat eller laddat upp i HB Play.

1. Gå till "Min Media"

2. Bocka i kryssrutan framför den film du vill texta.

3. Klicka på "Åtgärder" och "Undertextning".

4. Kontrollera att efterfrågat språk är samma som i videon.

5. Klicka på "Skicka".

8. När du fått tillbaka undertexterna går du igenom dem och rättar eventuella felaktigheter.

Du kan även få en steg-för-steg-guide från Edutech.

Transkribering av talad text

Tjänsten (som levereras av Amberscript) lämpar sig främst för transkribering av empiriskt material, såsom intervjuer eller poddar som endast skall förses med en transkribering.

Du beställer ett konto på edutech@hb.se. Du får sedan ditt konto tillsammans med en steg-för-steg-guide för hur du kommer i gång med programmet.

Zoom