Styrketräning

Träna säkert och tryggt med hjälp av kraftiga maskiner med viktmagasin. Med viktmagasinet kopplat till användaren genom en slitstark vajer får man en jämn belastning i hela träningsrörelsen, både i den koncentriska och även den excentriska träningsfasen. Gymmaskiner med viktmagasin isolerar den muskel du vill träna, den är extremt lätt att träna i och den lämpar sig utmärkt för alla från motionär till elite.
Gymmaskiner med viktmagasin är väldigt enkla att skifta viktintervall jämfört med friviktsmaskiner. Oftast flera olika inställningar beroende på kroppstyp. Träna säkert och tryggt med hjälp av kraftiga maskiner med viktmagasin. Med viktmagasinet kopplat till användaren genom en slitstark vajer får man en jämn belastning i hela träningsrörelsen, både i den koncentriska och även den excentriska träningsfasen. Styrkemaskiner med viktmagasin isolerar den muskel du vill träna, den är extremt lätt att träna i och den lämpar sig utmärkt för alla från motionär till elite.
Denna benmaskin är utformad för att klara de mest krävande användarnas behov och ge en bekväm, effektiv och säker träning. Benpressen är troligen en av de övningar där utövaren på gymmet tar mest i vikt. Så med ett rejält viktmagasin på 100 kilo är denna maskin byggd för att verkligen ge en rejäl utmaning till utövaren som vill ta i, samtidigt som den ger en säker position och en bekväm arbetsposition för den osäkre användaren.
En träningsbänk som är idealisk för att träna upp magmusklerna och är mycket lättanvänd med flera olika lutningsmöjligheter för att göra träningen mer effektiv och komfortabel och passar därför bra till alla olika typer av användare, både nybörjade och mer avancerade gymentusiaster.
Sissysquat är ett gammalt klassiskt gymredskap som fortfarande är standard på många gym tack vare sin enkelhet. Stabil, enkel och hållbar. Du tränar framförallt framsida lår och mage.Den är håller i många långa år och kan användas av alla storlekar och kroppstyper.
Rygglyft/ryggsträckare är en rejäl och stabil ryggtränare perfekt för att träna de långa ryggsträckarna och stabilisera musklerna runt nedre delen av ryggen och hamstring. Rygglyft är en mycket effektiv övning för att träna ryggen där du ligger med bröstet nedåt. Att träna musklerna i ryggen är väldigt viktigt och det är ett område som snabbt glöms bort när man tränar styrketräning. Tränar man bara magen blir det en obalans med ryggen vilket förr eller senare kan leda till smärta eller dålig hållning.
Kombinerad dip/hävräcke och benlyft, utrustad med armstöd, ryggdyna och handtag. Ett säkert hävräcke till pull-up- och chin-up-övningar. Pull-ups är kända som ett av de mest effektiva sätten att utveckla styrkan i överkroppen, då statisk muskelsammandragningar kombineras med en dynamisk rörelse av muskelfibrerna.
Smithmaskinen är en stabil maskin som har en en mjuk och bekväm rörelse och passar såväl den ovana- som den vana utövaren. Smithmaskinen är en träningsmaskin där skivstången bara kan röra sig upp och ner i en vertikal bana. Detta gör maskinen enklare och säkrare att använda än när man tränar med en vanlig skivstång eftersom det inte finns någon möjlighet att man tappar stången eller tippar. Smithmaskinen är ett bra alternativ när man vill träna knäböj och bänkpress med tunga vikter utan att man har någon som passar. Detta eftersom det går att se till så att skivstången går att låsa i vissa lägen så att skivstången stannar innan den kommer för långt ner. Låsen fyller då samma funktion som passaren och det är möjligt att maxa trots att man tränar själv.
En högklassig träningsstation som passar alla typer av gym och friskvårdcenter. En perfekt träningsmaskin att ha på exempelvis de lite mindre gymmen som inte har plats för flera olika maskiner. I denna station kan du nämligen träna flera muskelgrupper. De olika greppen kan enkelt bytas ut enligt användarens önskemål och förvaras på de olika krokarna. Träningsstationen har även gummibeklädda handtag för utförande av chin-ups eller liknande. Den perfekta träningsstationen för alla användare.