Högskolan i andra montrar

Scholars at Risk-Sverige

Scholars at Risk (SAR) arbetar för akademisk frihet inom högre utbildning. Högskolan i Borås är en del av den svenska sektionen av SAR, SAR-Sverige, som deltar på årets bokmässa som en av fyra huvudpartners i yttrandefrihetens monter. SAR-Sverige bidrar med tio programpunkter till monterprogrammet.

Scholars at risk, SAR, är ett internationellt nätverk som syftar till att hjälpa forskare och akademiker som lever och verkar i länder där krig, terror och/eller hot mot demokratin är överhängande. Högskolan i Borås är medlem i nätverket.
Läs mer på SARs webbplats (extern länk)

Kom och ta del av samtal och diskussioner som alla anknyter till akademisk frihet och yttrandefrihet. Vad säger turkiska akademiker om läget för akademiker i Turkiet? Vad är egentligen ett hatbrott? Vad innebär akademisk frihet? Och vad händer när den akademiska friheten kommer i konflikt med andra goda värden? Och hur relaterar kulturarv och yttrandefrihet till varandra för länder i återuppbyggnad?

Övriga huvudpartners till temamontern är Svenska PEN, ICORN och GU-projektet Global Free Speech.

Välkomna till fyra dagars program om yttrandefrihet!

E-boken i Sverige

Tid: Torsdag 22/9, kl. 10:00-10:20
Plats: B06:71

Doktoranden Birgitta Wallin och universitetslektor Skans Kersti Nilsson, båda från Bibliotekshögskolan vid Högskolan i Borås, presenterar sin forskning om distribution av e-böcker i Axiells monter. En del av föreläsningen "E-medier"

Årets bästa B&I-uppsats

Tid: Torsdag 22/9, kl. 17:30-17:40
Plats: Kultur i Väst-scenen

För fjärde året i rad delar Axiell Sverige ut pris till en välförtjänt uppsats från Bibliotekshögskolan i Borås.

Läs mer om de nominerade här (extern länk)