Lastbilshytt för forskning inviger Företagsdagen

Företagsdagen är ett årligen återkommande event där textilhögskolans studenter och närlingslivet får möjlighet att knyta kontakter till examensarbeten. I år sätts ljuset än mer på högskolans samverkan med närlingslivet genom avtäckningen.

Under Almedalen 2018 höll Högskolan i Borås ett seminarium tillsammans med Västsvenska handelskammaren med temat ”En bil av textil, när är det möjligt?”. En av paneldeltagarna, Lars Stenqvist, Chief Technology Officer på Volvo Group, konstaterade redan då:
– Jag tror vi ska göra en lastbilshytt som vi skickar till Borås och så ska vi utmana era specialister på den – vad kan ni göra?

Från ord till handling
Och nu står den mycket riktigt där. Volvohytten, som placerats i Do-tank Center på Science Park Borås, och som är ett samarbete mellan Smart Textiles, Textilhögskolan och Volvo Group Trucks Technology. Förhoppningen från Smart Textiles är att resultatet av samarbetet ska leda till forskningsprojekt inom högskolan för fortsatt utveckling av smarta textiler tillsammans med Volvo Group Trucks Technology.

Viktig samverkan

– Företagsdagen handlar om samverkan mellan Textilhögskolan, våra studenter och näringslivet, säger Stig Nilsson som är ansvarig. Han fortsätter:
– Så är väl då mer passande än att börja med en invigning av just ett samarbete mellan oss och ett företag?

Tid: 10:00-11:00
Plats: Do-tank Center:s lokal, plan 2, Textile Fashion Center, Borås.