Huvudmeny

Med anledning av coronaviruset: Med anledning av rekommendationerna från regeringen har Högskolan i Borås ställt om till undervisning på distans, så långt det är möjligt. Detta gäller till terminsslut den 7 juni. Håll dig uppdaterad.

2019-09-30 09:30

Intresseanmälan till läsecirkel


Är du och dina kollegor intresserade av att träffa en forskare och diskutera frågor och problem kopplade till ditt arbetsområde? FoUS tar nu in intresseanmälningar för att starta en forskningsbaserad läsecirkel.

Sedan en tid tillbaka har FoUS hållit i en forskningsanknuten läsecirkel inom socialtjänsten i Tranemo. Upplägget har varit enkelt. Tillsammans har vi läst en bok som diskuterats där vi problematiserat det som händer i vardagen.

Ett upplägg för en ny läsecirkel skulle kunna utgå från ett inledande samtal där frågor och arbetsområden diskuteras. Utifrån det samtalet presenterar forskaren relevant litteratur. Deltagarna träffas sedan, och utifrån litteraturen diskuteras egna erfarenheter och frågor från arbetslivet. Erfarenheten från Tranemo är att mötena har varit uppskattade och lärorika för alla inblandade. Vi vill därför se om vi kan bredda konceptet.

Låter det intressant? Vi tar nu emot intresseanmälan för att starta ännu en forskningsanknuten läsecirkel. Mejla fous@hb.se om du är intresserad!  

Text: Fredrik Ros
Foto: Suss Wilén