Guidade vandringar i Årets studentstad

Borås Stad tillsammans med högskolan välkomnar dig som ny student att ta del av en 1,5 h lång stadsvandring där vi visar dig ett axplock av vad Borås har att erbjuda!

2020 är det mycket som är annorlunda, men vi hoppas ändå att du som student är pepp på dina kommande studier här i Borås. Vi tycker förstås att det är tråkigt att vi inte kan välkomna dig och dina studiekamrater som vanligt med Introduktionen på plats på campus. Trots nuvarande situation är vi glada att kunna erbjuda denna stadsvandring där vi vidtagit åtgärder och gjort vårt bästa för undvika spridning av Covid-19 i mesta möjliga mån.

Vi startar vid statyn Catafalque som i vardagligt tal kallas ”Den late studenten” som finns på Akademiplatsen 1, precis utanför högskolans bibliotek. Under den 1,5 h långa vandringen som följer kommer vår guide att visa dig ett urval av vad Borås har att erbjuda. Du lär dig smarta vägval till högskolan, får tips på aktiviteter som finns att ta del efter skoltid, schysta ställen att hänga på, lite praktiska saker och mycket mer. Samtidigt som du också kommer kunna lära känna dina nya studiekamrater!

För dig som vill gå en guidad tur på engelska, finns det två att välja mellan.

Vi följer Folkhälsomyndighetens restriktioner och känner du dig det minsta krasslig ber vi dig att stanna hemma! För att avboka kontaktar du Jonas Martinsson.

Stadsvandringarna sker tisdag – torsdag med start kl. 14:00 och 16:30 vid ett flertal tillfällen och har begränsat antal platser, först till kvarn gäller!

För frågor kontakta

Jonas Martinsson
Mail: jonas.martinsson@hb.se
Telefon: 070-184 72 59

Anmälan

Stadsvandringar med svensk guide (extern länk)

Stadsvandringarna med engelsk guide (extern länk)