Program för ITSM Borås 15 mars 2023

 

Moderator för konferensen är Sara Nygren. Sara är journalist, författare och känd radioprofil i P4 Sjuhärad.

 

 

  • 08:30 Kaffe/frukost och registrering
  • 09:00 09:00 Programmet startar och högskolans prorektor Kim Bolton och Sara Nygren hälsar välkommen till konferensen

Utmaningar i en digital värld
Vi lever i en digital värld där nya digitala tekniker, metoder och modeller bidrar till såväl utmaningar som möjligheter för organisationer. Hannes Göbel kommer särskilt att presentera några av dessa utmaningar, var i organisationen utmaningarna kan uppstå samt dess konsekvenser. Hannes Göbel är forskare inom digital transformation och prefekt vid Institutionen för informationsteknologi, Högskolan i Borås.

Information om itSMF
Leif Andersson, vice ordförande itSMF Sweden och affärsledare på Zington, och Peter Hero, itSMF styrgrupp region Väst, presenterar organisationen.

 

Kvantdatorer och nerver av metall - exotism eller oundviklig nödvändighet
Mikael Haglund, CTO och teknisk talesperson för IBM Sverige. Som teknisk rådgivare åt svenska företag jobbar han för att driva innovation, digitalisering, och anammandet av nya tekniker som artficiell intelligens, internet of things, blockkedjor och kvantdatorer.

 

  • 10:30 Förmiddagskaffe 
  • 11:00 Programmet fortsätter

Kraftsamling Digitalisering
Maria Larsson, samordnare för kraftsamlingen på Västra Götalandsregionen pratar om Västsvensk kraftsamling digitalisering – en del av regional utvecklingsstrategi i Västra Götaland - för en ökad digitalisering i samhället och presentera en studie kring digital spetskompetens.

DataLabb
Micha Björk, utvecklingsledare vid Alexandersoninstitutet, presenterar uppbyggnaden av Datalabb och utvecklingsprogram som erbjuds små och medelstora företag för att de ska kunna ta nästa steg i sin digitala resa i arbetet med data, dataanalys och digitalisering.

 

  • 12:00 Lunch
  • 13:00 Eftermiddagsprogrammet startar 

Data Management, vad gör en CDO egentligen?
Gustav Juell-Skielse, professor på Högskolan i Borås och Ola Wallinder, seniorkonsult på Infobility, pratar om vilka förmågor som verksamheter behöver utveckla och hur man organiserar data management på bästa sätt.

Digital Opportunity Matching
Fredrik Segerstedt, Director Subject Matter Experts, Digital & Infrastructure Management, Volvo Trucks. Fredrik har lång och bred erfarenhet av arbete med IT, utveckling av organisationer, AI och kompetensutveckling/kompetensförsörjning.

 

  • 14:15 Eftermiddagskaffe
  • 14:45 programmet fortsätter

Expertkompetens – akademin som kompetensutvecklingspartner
Daniel Yar Hamidi, projektledare för Expertkompetens, Högskolan i Borås, och Ainhoa Goienetxea, projektledare för WISER, Högskolan i Skövde.


Paneldiskussion på temat kompetensförsörjning

Deltagarna i panelen får besvara talarnas utmaningar och  konferensdeltagarnas frågor. Deltagare i panelen: Ainhoa Goienetxea, Högskolan i Skövde, Daniel Yar Hamidi, Högskolan i Borås, Maria Larsson VGR, Stefan Borensjö, SAS Institute, och Fredrik Segerstedt, Volvo Trucks.

 

  • 15.50 Sara Nygren avslutar årets ITSM Borås

Anmälan

Anmälan till ITSM Borås 15 mars 2023 (Anmäl dig senast den 8 mars.)