Närbild av ung kvinna som håller en binda.

Mensskydd för alla – en seminariedag om mensfattigdom och hållbara lösningar

På Internationella mensdagen 28 maj uppmärksammar Högskolan i Borås frågan om mensfattigdom med en digital seminariedag för att sprida kunskap om frågan och visa på lösningar, som den hållbara bindan Spacerpad, som utvecklas av forskare vid Högskolan i Borås i samverkan med RISE, Erikshjälpen, Lindex, Rivatex och I Choose Life – Africa och Project Baala. Evenemanget riktar sig till dig som framför allt arbetar med frågorna, forskar eller studerar. Förutom presentationer och samtal ges det möjlighet att knyta kontakter och byta erfarenheter med forskare, representanter från hjälporganisationer och näringsliv som bedriver CSR-arbete.

Åsa GustafssonModerator för seminariedagen är Åsa Gustafsson, komiker, skådespelare och manusförfattare/regissör, som 2015 gjorde den kritikerrosade föreställningen Mens, på Hagateatern i Göteborg.

Tid och plats

Datum: 28 maj 2021
Tid: Kl. 09:00–15:00
Seminariedagen streamas från Do-Tank, Textile Fashion Center, Borås. 
Anmälan

Länk till anmälan. För praktiska frågor om seminariedagen, kontakta eventkoordinator Jonas Martinsson. För frågor om innehållet, kontakta Karin Högberg, projektledare för Spacerpad. Varmt välkommen!

Läs mer

Forskningsprojektet Spacerpad