Illustration SydVästenpriset

Inbjudan till SydVästenpriset 2020

Datum: 15 oktober
Tid: 10.00-12.00
Plats: digitalt via Zoom
Anmälan: se formulär nedan

Programmet

Hälso- och sjukvården som en av våra välfärdsorganisationer står inför kontinuerliga utmaningar utifrån ett styrnings-, organiserings-, och ledningsperspektiv. I samband med utdelningen av Sydvästenpriset 2020 gästas vi av två forskare som presenterar aktuell forskning på området.

Kl 10.00-10.30: SOL i välfärden

Maria Wolmesjö, biträdande professor i socialt arbete vid Högskolan i Borås, presenterar aktuell forskning och nya publikationer inom området hållbar styrning, organisering och ledning (SOL) i välfärden. Attraktiv hemtjänst, digitaliserat ledarskapande och hantering av Covid19 är några exempel på områden som står i fokus.

10:30-11:00: Förtroendet för sjukvården

Nomie Eriksson, biträdande professor i företagsekonomi med inriktning organisation och ledarskap vid Högskolan i Skövde. Hon presenterar kunskap som kan bidra till att ge sjukvårdens ledning på olika nivåer förståelse för hur de kan styra- organisera och leda sjukvården för att möjliggöra en hållbar utveckling av förtoendet för vårdpersonalens arbete.

11.00-12.00: Prisutdelning och samtal med årets vinnare av Sydvästenpriset2020

Årets vinnare är:

Inger Albertsson, vårdcentralschef Lindome Vårdcentral

 

 

 

Torbjörn Georgsson, verksamhetschef omsorgssektionen, Tranemo kommun

 

 

 

Rolf Jungnelius, verksamhetschef Södra Älvsborgs Sjukhus

 

 

 

Gunilla Svensson, enhetschef omsorgsboende Svenljunga kommun

 

 

 

Priset finansieras av Västra Götalandsregionen och består av diplom och en prissumma om totalt 50 000 kr samt utdelning av blommor och sydväst.

Lär mer om vinnarna i nyheten "Vinnare av Sydvästenpriset är utsedda"