Restraint body and captured fragments

- Jag fastnade för Bruce Nauman som i sin konst arbetar mycket med kroppen i konstverk som utmanar kroppen. Men jag har också studerat Matthew Barney, som i sin tur också inspirerats av Nauman.

”I min utställning och i mina andra arbeten så jobbar jag mycket med att uttrycka begränsningar på olika sätt. I ”Redhead” ville jag t ex visa hur sociala begränsningar i olika sammanhang också kan begränsa det vackra.”

I projektet ”Restraint body and captured fragments” har Eva genom flöden och draperingar visat på att processen är obegränsad. ”Det var lite problematiskt för mig, eftersom jag gärna är minimalistisk i min uttrycksform”, säger Eva. ”Begränsningen är ofta ett sätt att visa det vackra tycker jag.” I del två fortsatte hon därför projektet med att låta sig begränsas och kontrolleras och slutresultatet blev fjorton modefotografier.

Framtiden är mer identitet genom design än modedesign
Eva Åkerstedt känner sig inte färdig som modedesigner utan vill gärna bygga på med en magisterexamen, och då helst vid St Martin’s School i London med inriktning ”Fashion & Film”.

- Jag skulle gärna jobba med modefilm, helst i konceptform där man blandar mode, film och fotografering. Det är spännande eftersom detta är oprövad mark i Sverige. Jag gillar att jobba med film och foto och har jobbat mycket med att fotografera mig själv i speglar. För mig är mode väldigt mycket en identitet, säger Eva Åkerstedt. I hennes kommande examensprojekt ”I watch you move in my body” har Eva arbetat med egna kortfilmer som inspiration och kommer att avsluta kollektionsarbetet med en modefilm.

En egen värld
- Kombination av olika konstnärliga medium är intressant för mig för det ger mig möjlighet att förmedla mitt världsbygge som en helhet och inte bara som plagg på en catwalk eller en galge i en butik..
- Jag vill bygga mina egna världar och modereportage, böcker, film och cross-overkultiren ger inspiration och nya konstnärsuttryck, avslutar Eva Åkerstedt.