Ärofyllt pris till THS-student

Marlene Schön var en av sex designers från Textilhögskolan som deltog i Skandinaviens största modemässa i Köpenhamn, studenterna examinerades under våren.
– Jag är oerhört förvånad men självklart väldigt glad över utmärkelsen, säger Marlene Schön. Det är alltid roligt när det är fler som tycker att det man gör är bra.

– Jag kommer dessvärre inte ihåg hela motiveringen. Jag var så chockad över att ha vunnit andra pris, men jag fick ett gott omdöme för hela konceptet. Jag tror också att de såg till allt det arbete jag lagt ner på skrädderiet.

Under Designers’ Nest visade Marlene Schön upp tre outfits från sin examenskollektion ”Controlled Self-Mutilation”. Marlene Schön beskriver själv sin kollektion:
– Kort sagt består kollektionen av väldigt dressade plagg med mycket svart.

I den närmaste framtiden ska Marlene Schön först och främst göra klart några saker på Textilhögskolan.
– Sen börjar jag mitt nya jobb som designassistent på Lindex i Göteborg, avslutar hon glatt.

Fakta

Modemässan CPH Vision startades 1998 med syftet att visa upp dansk och skandinavisk design för inköpare, designers och trendsättare från hela världen. Modemässan har under de senaste åren kompletterats med Designers’ Nest, en utställning och tävling där studenter från de stora designskolorna i Norden exponerar sina examensarbeten.