Start på livslång expedition

– Vädret är toppen och alla som är involverade är redo och taggade till tusen för att ta emot de nya studenterna, poängterar Lars Hedegård strax innan han går upp och håller sitt välkomsttal. Men samtidigt medger han:

– Jag är lika nervös i dag som jag var när jag själv stod här som ny student för fem år sedan.

Förväntansfulla studenter

Många studenter hade samlats för att första dagen lotsas runt av faddrar och lära sig mer om högskolan.

Malin Holm, som precis avslutat gymnasietiden, ska nu börja studera till förskollärare.
– Det känns jättebra att vara här, men samtidigt lite konstigt. Det är en ny del i livet som startar nu.

Lär känna varandra

Faddrarna Sabina, Johan och Lisa som själva studerar andra året på biblioteksprogrammet försöker hjälpa de nya biblioteksstudenterna att lära känna varandra.
– Vi ska leka en lek. Alla ska, utan att släppa repet, ställa sig i geografisk ordning utifrån var ni kommer, från söder till norr.

Även de nya textilekonomerna leker en liten lek för att lära känna varandra. Alla studenter blundar och sträcker in händerna i mitten och fattar händerna på andra, när de sen öppnar ögonen väntar utmaningen att reda ut cirkeln utan att släppa varandras händer.

Rundvandring på stad och skola

Några av sjuksköterskestudenterna får värdefull information om hur de lär sig att hitta i huvudbyggnaden.

Utanför folkan väntar studenterna med sina faddrar på att komma in och få välkomstinformation från studentkåren och rektor Lena Nordholm.

Högskolan bjuder på lunch

Högskolan bjuder alla nya studenter på pastasallad, ett populärt inslag under den första dagen som kan vara lätt förvirrande. På Sandgärdet får studenterna möjlighet att ordna med passer- och bibliotekskort samt träffa externa utställare, t.ex. Lärarförbundet och Folktandvården.

 

 

Högskolans informationsavdelning passar på att fånga introduktionsdagen i form av ett tv-reportage. Inom kort hittar du reportaget här.