Din guide till Borås

Högskolan i Borås

www.hb.se (klicka på ny student)
Här hittar du mängder av bra information för dig som är ny student vid Högskolan i Borås. Du får såväl praktisk information kring registrering och hur det är att studera som konkreta tips på bostadsförmedlingar. Här hittar du även kontaktuppgifter till de personer på högskolan som du kan tänkas behöva komma i kontakt med. ”Frågelådan” ger dig också chansen att få svar på de vanligaste frågorna. Har du en egen fråga som inte finns med kan du maila högskolan direkt via frågelådan.

Studentkåren i Borås

www.sib.hb.se
Även här hittar du en hel del praktisk information för dig som student och en lista på saker att ordna innan terminen startar, bland annat finns en hel lista med tips på boende. Schemat för höstens Introduktion (de första två veckorna på terminen) finns också att ta del av och planera in i kalendern.

Borås Stad

www.boras.se
På kommunens webbplats hittar du information om allt som rör Borås Stads service, organisation och politik. Passa också på att läsa avsnittet ”Om Borås” – perfekt för dig som vill veta mer om staden, bland annat finns en inflyttningsguide.

Facebook

www.facebook.com  
Bli ett fan av sidan ”Högskolan i Borås” på facebook. Här kan du träffa andra personer kopplade till högskolan och i diskussionsforumet finns redan en aktiv tråd med nya studenter.

ILOVEBORÅS

www.iloveboras.se
Få en utomståendes perspektiv på Borås. Bloggen ILOVEBORÅS drivs av ett antal göteborgare som, enligt de själva ”[…]är sugna på att gräva vidare i vår mystiska grannstad och har en intuitiv känsla av att det ryms mer bakom stadens namn än vad vår första koppling blir när vi hör det uttalas.”.

BoråsBorås

www.borasboras.com
Vill du hålla dig uppdaterad på evenemang och aktiviteter som sker i Borås? Titta då in på BoråsBorås med jämna mellanrum, här hittar du det mesta som är på gång i staden.