Bokens dag på högskolan

Högskolans bibliotek håller öppet mellan kl. 10-16 och alla är välkomna att ta en tur i biblioteket.
– Det går även att följa med på guidade turer av biblioteket. Det finns mycket att se i biblioteket, förutom böcker har vi en mängd fina konstverk, datasalar med mera, berättar Catta Torhell och fortsätter:
– Vi kommer även att ha en utförsäljning av gallrade böcker och utställning av högskolans publikationer.

Missa inte heller tillfället att få diskutera dina egna färdiga eller ofärdiga texter. Johanna Persson från högskolans språkverkstad kommer att finnas på plats kl. 11-14 för att du ska få diskutera dina egna texter utifrån en språklig aspekt.

Böcker i hela staden

Högskolan i Borås program är en del av den Boråsövergripande Bokens dag som ingår i kulturfestivalen ”Walking to Borås”. Bokens dag arrangeras av Mitt i Borås i samarbete med Högskolan i Borås och Borås Stadsbibliotek.

Under dagen kommer en närmare 500 meter lång bokmässa äga rum på Allégatan med start vid högskolan. Bland utställarna finns både privatpersoner och företag. Även Stadsbiblioteket finns på plats med bland annat bokbuss och gatupoesi med poetry slam.

– Med Bokens dag vill vi göra en riktigt folklig del av kulturfesten ”Walking to Borås”. I och med att vi flyttar ut böcker och tidningar på trottoaren skapar vi en helt ny kulturupplevelse med en bokmässa utomhus, säger Anna Liljenby, projektledare Mitt i Borås.

Se högskolans program för dagen.
Läs mer om kulturfestivalen ”Walking to Borås” på www.borasboras.com