Samarbete med Paris skapar nya möjligheter

Sju studenter från ENSAD:s textildesignprogram och fem ur personalen tillbringade en och en halv dag i Borås. Förutom information om och rundvandringar på Textilhögskolan hann de också med ett besök på Ljungbergs textiltryckeri och en uppskattad middag i Textilhögskolans väveri tillsammans med svenska studenter och personal.
– De är väldigt intresserade av allt vi gör här på Textilhögskolan. De har inte tillgång till fabriker i närheten såsom vi har här och inte heller våra tryckerimöjligheter, så de visade särskilt stort intresse för vår maskinpark, berättar Kenneth Tingsvik.

– ENSAD har en väldigt välrenommerad designutbildning och de kan tillföra mycket till vår verksamhet.

Utbyten pågår

Kontakten mellan lärosätena har sitt ursprung i Textilhögskolans utställning ”Body & Space” som professor Ulla Bodin har rest runt med i Europa.
– Det var i det sammanhanget som de första kontakterna togs. Därefter har vi hittat olika samarbetsmöjligheter, en av våra studenter är till exempel där som utbytesstudent just nu, poängterar Kenneth Tingsvik.

– Nu är det också klart att en av deras studenter kommer hit på utbyte i höst. Vi ser även över andra möjligheter till samarbete, såsom lärarutbyte och studier på masternivå.

Studiebesöket i Sverige pågår totalt en vecka för besökarna från ENSAD. På programmet står även ett besök i Stockholm och ett på IKEA i Älmhult.
– De är mycket intresserade av skandinavisk design överlag, avslutar Kenneth Tingsvik.