THS-student i designtävling

Nina Möller, som just nu studerar ett flertal kurser vid Textilhögskolan, har skapat sig det egna märket "Fröken Fatale".
- Med mina kläder satsar jag på att skapa en glamorösare vardag. Samtidigt som kläderna ska vara bekväma ska man också kunna känna sig fin och uppklädd. För ett tag sedan började jag sy mycket i trikå och det blev som en personlig förälskelse.
- Inspirationen kommer främst från 30-, 40- och 50-talet med bland annat Marilyn Monroe som förebild. Jag vill betona kvinnofiguren i ett klassiskt snitt.

Till designtävlingen och modemässan Fresh Fish, som gick av stapeln i Göteborg den 2-4 maj, sökte hon tillsammans med 250 andra designers men endast 38 blev uttagna.
- Att bli uttagen kändes väldigt roligt och under de tre hektiska dagar blev jag många erfarenheter rikare. Det här var första gången jag verkligen var tvungen att göra reklam för mig själv och min kollektion.
- Även om jag inte vann tävlingen så gav den mig mycket, bland annat fick jag kontakt med en webbutik som vill börja sälja mina kreationer.

På bilden ovan syns Nina Möller (t.v.) i sin monter på Fresh Fish, tillsammans med sin medhjälpare Netta Lönnqvist, textilekonomstudent.

Två av klänningarna i den kollektion som presenterades under Fresh Fish. Broschen på den svarta klänningen är löstagbar och gjord i både ull och lack.

Textil- och modefabriken

Platsen på Textil- och modefabriken är Nina Möller väldigt glad över.
- Det är en oerhört bra chans för mig. Jag har till exempel tillgång till ett arbetsrum där jag kan sitta och sy, gemensamma lokaler med bland annat catwalk och handledning i affärsutveckling.

- Det är väldigt bra med handledningen nu när jag börjat dra i trådarna för att starta ett eget företag. All den respons jag fick i samband med Fresh Fish har gjort mig extra motiverad till det.

- Jag hoppas dessutom att jag till hösten kommer in på högskolans modedesign- eller designteknikerutbildning.

Bilden till vänster är från modevisningen på Fresh Fish.
- Jag gillar att blanda olika material, i denna cape blandas t.ex. ull och lack, poängterar Nina Möller.

Fakta

Textil- och modefabriken integrerar textil innovation i ESPIRAs verksamhet i en strävan i att bygga broar mellan studier på högskolan och arbete med att utveckla ny design och nya textila produkter. Läs mer på www.smarttextiles.se/sv/fabriken

Mer om designtävlingen och modemässan Fresh Fish finns på www.freshfish.se