Lysande framgång i Paris

Utställningen ”Couleurs sur corps” pågår från den 23 oktober till 9 november i ett enormt tält bara ett stenkast från Eifeltornet. Gensvaret från publiken har varit stort. Under veckan som gått beräknar man ha över 20 000 besökare. De har kommit för att se hur och vad man kan göra för att sätta färg på kroppen. Det handlar om mötet mellan olika kulturer, likheter och olikheter.

En mångfald som visas i form av kroppsmålningar, modekreationer, tatueringar och kosmetika. Ett tema där vissa delar ur Textilhögskolans sinnliga ”Body & Space” passar in ypperligt och som väckte intresse hos CNST, ett centrum för vetenskaplig forskning.

– Vi valdes ut för att vårt material håller hög kvalitet och illustrerar vissa valda motiv som fluorescerande, ljus, färg och framtidens mode, berättar Ulla Eson Bodin. På bild syns hennes egen fluorescerande kreation.

Forskaren Lena Berglins linne som mäter hjärtfrekvens väckte stort intresse och fick gestalta att kropp och hälsa hör ihop.

Avtryck
Materialet till Body & Space utvecklas hela tiden. Det handlar om textilier som reagerar på ljud, ljus och värme – som krymper, växer, lyser och ändrar mönster. Linda Worbins textilier känner till exempel av tryck från kroppen och visades i Paris ut tillsammans med en film som hon gjort tillsammans med Statsteatern i Stockholm.

Elin Svensson, gick ut modedesignutbildningen i våras. Hennes examenskollektion  på temat hav och tjära syntes tillsammans med de stora modeaktörerna.


I kollektionen ingick också smycken som var formade som fiskögon. Även det ett sätt att smycka kroppen.