Hallå där…

Cecilia Lyche, 21 år, skulle egentligen läsa juridik. Hon hade alltid drömt om att arbeta med människor.

– När mina klasskompisar ville bli brandmän och delfinskötare valde jag istället försvarsadvokat. När jag blev äldre insåg jag att det ofta är just skyldiga man försvarar, och inte oskyldiga. Jag tänkte om, tänkte affärsjuridik, tänkte fel. När jag fick litteraturlistan för den Internationella affärsjuridiken i hand, insåg jag att jag saknade passion. Vart hade mötet med människan tagit vägen?

Att arbeta med mänskliga möten i ett positivt sammanhang, fick Cecilia Lyche att börja känna passionen igen och hon kom att tänka på event. Något som hon själv beskriver som en arrangerad händelse i olika storlekar. Allt från den lilla interna konferensen till internationella sportevenemang och festivaler.
– Jag har alltid trivts bäst som spindeln i nätet och jag älskar att organisera saker. Att alla dagar dessutom inte ser likadana ut och att man jobbar med olika projekt ser jag som en otrolig möjlighet till utveckling.

Hur blev det Högskolan i Borås?

– Jag sökte på Internet efter "Event management" och det var Högskolan i Borås som jag fick träff på. Ju mer jag läste om utbildningen desto mer rätt och mitt i prick kändes den. Jag sökte på första möjliga dagen som antagningen öppnade och har inte ångrat mig sen dess.

Ditt favorit event?

– Enligt mig har alla events en egen charm. Det lilla och personliga bröllopet eller dopmottagningen går inte att jämföra med starten för Volvo Ocean Race eller Hultsfredsfestivalen. Personligen älskar jag att gå på sportevenemang då jag i grund och botten är en sann tävlingsmänniska.

Och vilket event vill du göra?

– Om jag skall vara helt ärlig så har jag lovat mig själv att inte "bestämma" detta redan nu då jag tror att man kan låsa sig lite i tankarna. Men jag kan se mig själv arbeta med konferenser, kick-offer och liknande event för företag. Det är en växande marknad med mycket potential.Självklart lockar också de mer offentliga och stora evenemangen. Det största man kan vara med och arrangera är väl OS, så varför sätta ribban lägre än så!

Se Cecilia Lyche gästa SVT:s regionala talkshow Eftersnack, onsdag den 17 september 22:30 i SVT 2.