Hallå där...

Sandra Linnell avslutade textilvetenskapsutbildningen med inriktning mot handvävning i somras. Just nu packar hon inför reseäventyret. Den 22 september bär det iväg till Spotlight, en av Australiens största kedja för hantverk och heminredning. De har över 100 affärer i Australien och på Nya Zeeland. Sandra Linnell och de övriga Boråsstudenterna ska arbeta på huvudkontoret i Melbourne. De är placerade på olika avdelningar som exempelvis inköp och produktion, Sandra ska vara på designavdelning.

Vad betyder den här praktikbaserade kursen för dig?

– Det här är en jättebra möjlighet att få kombinerad arbetslivs- och utlandserfarenhet. Det är inte lätt att få arbete direkt efter utbildningen. Det här är ett bra sätt att få mer praktisk erfarenhet och förhoppningsvis en fot in i branschen.

Vad hoppas du få ut?

– Jag räknar med att få en bra inblick i hur man arbetar på företaget och att jag får göra skarpa jobb på designavdelningen. Jag vill framför allt bli mer attraktiv på arbetsmarknaden.

Kan du tänka dig att jobba utomlands i framtiden?

– Ett tag tror jag, men på sikt vill jag ha ett jobb i Sverige och då mot formgivning. Jag vill kunna utnyttja min spetskompetens inom handvävning och hantverk i kombination med design. Det är svårt att få rena hantverksjobb. Därför hoppas jag kunna använda hantverket till min fördel.

Du som är nyfiken på hur det kommer att gå för Sandra Linnell kan följa hennes blogg från Textilhögskolans webbplats.