Hallå där,…

Vad gör ni i Taiwan och hur länge ska ni vara där?

– Vi är utbytesstudenter och studerar vid Fu Jen Catholic University i Taipei. Att studera är den officiella huvudsysslan. Dock ska vi försöka hinna med mycket mer än så.

Varför valde ni att resa till just det landet?

– Eftersom vi är textilekonomer så är Asien ett väldigt spännande område då en stor del av världens globala textilhandel har sin bas här. Vi tänkte att om man ska studera en gång utomlands så är det lika bra att göra det ”ordentligt”. Prova på något helt nytt gällande kultur, upplevelser o.s.v  Taiwan är en hybrid mellan Kina och Japan kan man nog säga. Ett rikare Kina som inspireras mycket av Japansk kultur, vilket gör landet spännande.

Hur kommer det sig att ni bloggar från er utbytestermin?

– Dels är det ett mycket smidigt sätt att kommunicera vad vi gör här nere, istället för att maila till alla hemma kan de som är intresserade söka sig till bloggen. Vi vill även kunna ge en ”rättvis” bild av vad vi har för oss. Även stå till förfogande till kommande studenter som ska åka dit att studera! Ge dom möjligheten att ta kontakt med oss! Så gjorde vi med föregående bloggare!

Bloggformatet, vad är så spännande?

– Tillgängligheten, att alla kan gå in där när de vill och se vad vi har för oss. Sedan är snabbheten kul också, att det inte är någon ledtid från det att inlägget är författat till att det är tillgängligt i Sverige.

Vad kommer vi att få läsa om?

Mestadels om våra städade strapatser i Taiwan med omnejd. Inte mycket om skola då det är samma grundprincip som hemma, med andra ord inget nytt; utan det blir mest om de kulturella skillnader som slår oss. Skildra vår vardag om hur det kan vara här på andra sidan jordklotet.

Följ studenterna från deras blogg meanwhileintaipei.blogspot.com.

Passa också på att kika på andra studenter vid Textilhögskolan som bloggar