MaNet nominerat till jämställdhetspris

Om MaNet vinner får de åka på SFS bankett i maj, som hålls i Karlstad. Vinsten består av ära och Fredric Gieth är positivt till det.
– Om vi vinner skulle vårt arbete tas på större allvar än tidigare. En vinst skulle också bli ett utmärkt underlag när vi söker projektpengar.

– En vinst skulle även betyda mycket för de studenter som är aktiva inom MaNet. De har lagt ner mycket tid och energi i nätverket och nu får de verkligen se att det lokala arbetet får nationella efterverkningar.
 
SFS syfte med priset är att uppmärksamma personer eller organisationer som kämpar för ökad jämtställdhet inom högskolevärlden. Förra året vann före detta utbildningsminister Carl Tham.

Förutom nomineringen omnämns MaNet i Högskoleverkets nya rapport ”Man ska bli lärare”, med fokus på den ojämna könsfördelningen inom lärarutbildningen. I januari träffade Högskoleverket MaNet för en djupintervju som ligger till grund för rapportens resultat. Se tidigare artikel om detta eller läs mer på Högskoleverkets webbplats.