Studiebesök för rekrytering

Omkring 40 THS-studenter samlades tidigt på fredag morgon i Mölndal utanför KappAhl, redo att gå på studiebesök och bli utrustade inför arbetslivet.
– Varje år har studenterna haft företagskontakt, men intresset för besöket idag är ovanligt stort. Jag tror att lågkonjunkturen ligger till grund för detta. Det är tufft att få jobb nu och studiebesök på KappAhl är en bra referens för studenterna som kan dra nytta av det vid jobbsökning, både hos KappAhl och andra företag, säger Agneta Nordlund-Andersson, projektledare på Textilhögskolan.

Eftertraktade textilstudenter

KappAhls inbjudan till studiebesök är ett sätt att ge studenter en bättre insikt i deras organisation och ett gott tillfälle för rekrytering.
– Vi började med det här någon gång 1999. Vi hade tidigare varit med på högskolors arbetsmarknadsdagar, men kände att det inte gav oss mycket. Vi valde därför att bjuda in de vi mest är intresserade av, berättar Anna-Lena Wendt, Human Resources Officer/personalman på KappAhl.
– Många av de anställda på KappAhl har fått jobb efter studiebesök hos oss. Att man varit på studiebesök här går helt utmärkt att skriva på CV:et. Vi uppmärksammar det. Det är ett bra sätt att få in en fot på arbetsmarknaden, säger Anna-Lena Wendt.

Ekonom med planer

Textilstudenter med olika inriktningar närvarade. Det ställdes många frågor om främst design och rekrytering. Victoria Salomonsson, textilekonom, var en av dem som såg fram emot besöket och fann det givande.
– Jag följde med eftersom jag gärna vill börja jobba på KappAhl. Jag ville gärna se hur de jobbar, hur stort det är och så vidare. Detta är en bra chans.
– Det var kul att höra vad de har att säga. Jag blev förvånad över att det fanns en motsvarighet till inköpsassistent – en planner. Jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba som en planner. Mitt CV skickade jag in före besöket, säger Victoria Salomonsson.