VHB hälsade nya studenter välkomna

Bland de blivande sjuksköterskorna fanns både förstaårsstudenter och de som hade tidigare utbildningar bakom sig. Att få chansen att jobba med och hjälpa människor var en gemensam nämnare för många samt möjligheten att kunna specialisera sig vidare efter avslutad utbildning.

Maria Andersson och Jessica Öman

Varför vill ni läsa till sjuksköterska?

Jessica: Jag har alltid velat jobba med människor. Dessutom har jag varit mycket i kontakt med vården tidigare vilket gjort att jag har blivit intresserad av att arbeta inom det området.?
Maria: Jag skulle vilja jobba inom ambulansen, jag tycker om att vara där det händer. Att läsa till sjuksköterska är ett första steg.

Varför valde ni VHB/Högskolan i Borås?

Maria: Borås har ett gott rykte. Utbildningen finns ju i Göteborg också men där lär det vara mer teoretiskt jämfört med Borås som har en mer praktisk inriktning. Det verkar vara en bra blandning här.?
Jessica: Jag har också hört om Borås goda rykte, och så har jag en moster som läst i Borås som rekommenderade mig att gå här.

Vilka förväntningar har ni på utbildningen??

Maria: Mina förväntningar är ganska höga tror jag. Jag vill att jag ska kunna känna mig säker som sjuksköterska när jag är färdig. Säker på att jag inte tvekar i svåra situationer - att jag är redo.

Mattias Andersson

Varför vill du läsa till sjuksköterska?

Jag har läst ekonomi sedan tidigare på bland annat IHM Business school. Anledningen till att jag har sökt mig hit är att jag vill hjälpa folk som verkligen behöver det. Hjälpa fler än bara aktieägare.

Varför valde du VHB/Högskolan i Borås?

Utbildningen har ett gott rykte och ligger bra till geografiskt för mig. Jag har dessutom läst en kurs förut på institutionen som var riktigt bra. Läraren jag hade, Fredrik Ståhl, var verkligen inspirerande!

Daniel Karlsson

Varför vill du läsa till sjuksköterska?

Det är en bra bas och det finns stora möjligheter med sjuksköterskeutbildning när man är klar. Dessutom vill jag gärna jobba med människor.

Varför valde du VHB/Högskolan i Borås?

Det verkar vara bra standard på utbildningen och så tyckte jag att det passade mig. Jag är från Stockholm och känner ingen som gått här tidigare men då jag har släkt i Borås känner jag till staden.

Vilka är dina förväntningar på utbildningen?

Jag vill skaffa mig en grund och sedan kanske specialistutbilda mig. Jag har även funderat på att läsa till läkare och tänkte att det kunde det vara en bra introduktion att börja med sjuksköterska.