Där studier kan varvas med varma bad

Institutionen har haft utbyte med Island sedan 1992, men efter en omorganisering vid University of Island behövde avtalet förnyas. Monica Hammarnäs är nyligen hemkommen från en tredagarsresa till  Island, där hon säkrade framtida studentutbyten. Hon ordnade att även lärare ska kunna byta lärosäte för en period med Erasmus-stipendier. 
– Rauni Karlsson har redan blivit inbjuden att komma till Island för att föreläsa och presentera sin forskning, berättar Monica Hammarnäs.

Hon fortsätter berätta om Islands fantastiska natur med heta källor, berg och fjordar.
– De har otroligt fint hantverk också som de verkligen slagit vakt om på ett sätt som inget annat nordiskt land har gjort.

Monica Hammarnäs passade även på att berätta om Högskolan i Borås.
– Det var flera studenter som var intresserade att komma till oss, konstaterar hon.


Rök från varma källor som det finns gott om på Island

Fakta: Att studera en termin på Island

Studenter på lärarprogrammet med inriktning mot förskola  och grundskola kan söka Erasmusmedel för  att studera en termin på University of Island. Detta görs genom att söka till Erasmusprogrammet. Mer information hittar du på de centrala webbsidorna om utbytesstudier (länk till centrala sidor om Erasmus) eller på Institutionen för pedagogiks webb. (länk till PEDs sidor om utlandsstudier).  Du kan också läsa mer om University of Island här. (www.hi.is)