Guldjakt på Textilhögskolan

Det var tack vare körmedlemmarna Hanna Larsson Rampe och Lasse Rampes kläder, uppsydda av faster Gunnel Larson, som fick Magnus Carlsson att söka sig till Textilhögskolan. Hon är adjunkt inom konfektion vid Textilhögskolan och är specialiserad inom damkonfektion. Sedan tidigare är hon känd genom bland annat projektet ”Siri Derkert”, en utställning från några år tillbaka.

– Jag tycker att det är toppen att få vara med och sy. Det blir en bra verklighetsförankring i undervisningen och en utmaning att jobba med spännande material, säger Gunnel Larsson som var glad för att göra en speciell guldinsats för Magnus Carlsson.

Ett gyllene lagarbete

Guldkostymen är ett samarbete mellan Gunnel Larsson, Elsa Lindahl och Uno Landberg. Med andra ord är det en tung trio som står bakom Magnus Carlssons kostym som han bär på lördag den 17 januari kl. 20:00

Elsa Lindahl är produktutvecklare och specialiserad inom måttanpassning på Textilhögskolan och Uno Landberg, på Vuxenutbildningen är skräddare med specialisering inom skrädderi och konfektion. Elsa Lindahl, har även tidigare sytt upp kläder till Louise Hoffsten och Jerry Williams. Förutom guldkostymen har Anastatios Lappas, före detta modedesignstudent, även varit med och sytt en klänning till en av körmedlemmarna.