På väg mot Campus Bangkok

Just nu befinner sig Hans Björk tillsammans med Roy Andersson, programansvarig för den nya utbildningen Internationell affärsingenjör, i Thailand. Strax utanför Bangkok ligger AIT, ett universitet med studenter från hela världen. Närmare ett 50-tal länder finns representerade på campus.

– Våra planer är att starta ett Campus Bangkok, dit studenter från Ingenjörshögskolan kan åka för att studera och ta del av en mångkulturell, internationell utbildning. AITs läge, mitt i Sydostasien, är perfekt om man vill skapa nätverk och knyta viktiga kontakter inför framtiden, konstaterar Hans Björk.

– Den internationella affärsingenjören är en utbildning för framtiden. Vi tror att globaliseringen i samhället betyder allt mer och vi vill att våra studenter är väl rustade när de går ut i arbetslivet, tillägger Roy Andersson.

AIT:s rektor, Said Irandoust, är positiv till ett samarbete. Här går han igenom upplägget av den internationella affärsingenjörsutbidlningen tillsammans med Roy Andersson.

– Vi kan erbjuda de svenska studenterna erfarenheter från Asien som de inte kan få i Sverige, men som är till stor nytta, menar han och tillägger:

– Här möts de av en internationell atmosfär med studenter från många olika länder.

Professor Sudip K. Rakshit talar med Hans Björk kring forskningsområdet Waste Refinery.

Satsningen på Campus Bangkok är långsiktig. Diskussionerna kring samarbetet och vad det ska innefatta kommer att fortsätta under veckan och på lördag slutför man avtalet med AIT. Professorer och doktorer har deltagit vid diskussionerna för att se vilka möjligheter man har att samarbeta. Även inom vissa masterutbildningar planerar Ingenjörshögskolan att utlandsstudier vid AIT ska ingå i framtiden.