Antagningen till hösten klar

Jag har inte fått något antagningsbesked. Vad ska jag göra?

Antagningsbeskeden är precis på väg ut, så avvakta lite. Om du inte har fått ditt besked den 15/7 så kan du höra av dig till oss på Antagningen på telefon 033-435 40 30. Telefontid måndag-torsdag 10:00-12:00.

Hur gör jag för att tacka ja?

Logga in på dina sidor på studera.nu och följ anvisningarna om hur du tackar ja till din plats/reservplats.

Hur många poäng får jag tacka ja till?

Grundregeln är att du får stå kvar som antagen till högst 45 högskolepoäng (hp), därutöver får du stå kvar som reserv till högst 165 hp. Om du inte är antagen till någon utbildning kan du stå kvar som reserv till högst 210 hp. Högst 210 hp behandlas i det andra urvalet. Om du tackat ja till mer än 210 hp stryks alternativen nerifrån och upp enligt den prioritetsordning du gjort på din anmälan.

Om jag vill tacka nej, måste jag svara då?

Nej, du låter helt enkelt bli att svara om du inte vill ha din plats. Ej svar = nej svar.

Vad betyder det att jag är struken?

Att vara struken kan bero på olika saker. Om du är antagen till ett högre prioriterat alternativ har du strukits från lägre prioriterade alternativ för att du inte kan antas till fler poäng. Det kan även betyda att du inte uppfyller behörighetskraven. Om du är missnöjd med högskolans beslut kan du överklaga, men innan du gör det kan det vara bra att höra av sig till Antagningen för att höra vad högskolan har grundat sitt beslut på. Information om hur du överklagar finns i ditt antagningsbesked.

Jag är reserv. Hur stor är chansen att jag blir antagen i urval 2?

Det är omöjligt att svara på, eftersom det beror på hur många av de antagna i urval 1 som tackar ja till sina platser.  Ju lägre reservnummer du har, desto högre chanser att kunna bli antagen i urval 2.

När kommer beskedet om urval 2?

Det kommer den 5 augusti.

Om jag är reserv efter urval 2, kan jag komma till uppropet och ta en plats för de som inte dyker upp?

Nej, det kan/ska du inte. Om det blir en plats ledig kallar vi reserver strikt efter den reservlista som finns. Du får med andra ord inte en plats snabbare bara för att du är här.

Jag har glömt att anmäla mig. Finns det några platser kvar?

De program och kurser som fortfarande tar emot sena anmälningar har en ”lägg-till-knapp” kvar på studera.nu

Vart vänder jag mig om jag har ytterligare frågor?

Generella frågor om behörighet och anmälan ställs till Contact Center, tfn: 0771-55 07 20. Övriga antagningsfrågor ställs till Högskolan i Borås antagning. Telefontid: mån-tors 10:00-12:00, extra telefontid: fredagen den 10 juli, Tfn: 033-435 40 30.

Var hittar jag statistik över antagningspoäng och hur många som antogs?

Här hittar du all statistik. Hur många som antogs kan du inte hitta här (eller någon annanstans) men vilka betyg/poäng som krävdes föregående terminer hittar du här.