Lyckad tjuvstart på introduktionen

Kvällen inleddes av kårordförande Sofie Larsson som hälsade alla välkomna och berättade sin historia om varför hon hade valt Borås som studieort. Efter presentationen blev det fika och avslappnade samtal kring studier, livet som student och om vad Borås har att erbjuda.

Under kvällen gjordes även besök på skolans bibliotek där bibliotekschefen Catta Torhell tog med de nyfikna runt i lokalerna, innan de leddes vidare av studentambassadörerna för visning av de mer institutionsspecifika föreläsningssalarna.

Efter rundvandringen samlades man åter på studentkåren där det vankades kaffe eller te och mera samtal. Kvällen avslutades med att de som ville gemensamt gick ned till torget för att lyssna på Borås talanger och slutligen huvudattraktionen Rydell & Quick.

Några av reaktionerna på kvällen var "det var väldigt skönt att få komma hit och träffa gamla studenter, de har gjort mig mindre nervös inför hösten" eller som någon sa efter biblioteksvisningen "om alla bibliotek såg ut som det här, hade jag varit där oftare".

 

En av studentambassadörerna summerade kvällen på detta vis ”det verkar vara ett skönt gäng med nya studenter som ska börja till hösten om alla är som de som var här ikväll”.

Så var då årets sommartorsdag för nyantagna avslutad, vilket måste betyda att en ny tradition kommit till skolan då detta var tredje året det anordnats. Vi som anordnade kvällen vill tacka alla medverkande och åter igen hälsa alla nya välkomna tillbaka den 24 augusti när vi träffas på stora torget klockan 08:00.