Nyantagna studenter rings upp och välkomnas

Alla som har blivit antagna till högskolans program på grundläggande nivå kan under den närmaste tiden komma att bli uppringda av högskolans nuvarande studenter. Förutom att hälsa de nyantagna välkomna, är tanken också att kunna ge utrymme för praktiska frågor om utbildningen och studentlivet.

Projektet som går under namnet ”Studentring” är en tjänst som högskolan erbjudit under ett antal år nu och har också visat sig vara uppskattat av dem som blir uppringda.
– En del av dem har inte hunnit se sitt antagningsbesked än så de blir väldigt glada när vi berättar att de har kommit in, säger Johan Magnusson som studerar till bibliotekarie och för andra år i rad är en av studentringarna som ringer till nyantagna på Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/Bibibliotekshögskolan.

 

Trevligt med en röst

Även Natalie Lundqvist som studerar till sjuksköterska och ringer till studenter antagna till sjuksköterskeprogrammet har märkt att de flesta blir väldigt positivt överraskade.
– Först blir de lite tagna på sängen, sen kommer de igång med fler och fler frågor om allt från kurslitteratur till kåravgifter. Man märker att de uppskattar samtalet.

På frågan om varför hon själv har valt att jobba med Studentring, svarar hon energiskt:
– Jag tycker att det är tillfredsställande att kunna ge en bra start och leda in i studentlivet.

Studentringarna svarar inte på frågor som rör studievägledning, utan hänvisar istället till de respektive institutionernas studievägledare.