Inget slut för Näktergalsprojektet

Söndagen den 10 maj slutade första omgången barn och mentorer i Näktergalen. Avslutningen hölls på högskolan där en livs levande trollkarl dök upp. Träffen var mycket uppskattad av både mentorer och barn.

Under våren har rekryteringen av nya studenter pågått.
– Just nu gör vi intervjuer med de studenter som har anmält att de vill bli mentorer till hösten, berättar Kicki Player Pellby, projektledare för Näktergalen.
– Intresset för att vara med är stort från såväl studenter som barn på de skolor vi samarbetar med; för närvarande Särlaskolan, Fjärdingsskolan, Ekarängskolan och Sjöboskolan.

Under året har vi följt Caroline Svan, student vid Institutionen för pedagogik, som varit mentor åt Max. Hon är väldigt glad över att haft förmånen att få medverka i Näktergalen. Det bästa är den kunskap hon tagit till sig.
– Eftersom jag studerar till förskollärare har det varit kul och intressant att få ta del av ett barns idéer på riktigt och inte bara genom kurslitteraturen.

Tiden i projektet har gått snabbt och hon är lite förvånad över hur fort det gick för henne och Max att bli kompisar.
– Det har varit en lärorik tid med många roliga stunder tillsammans med Max. Många goa skratt och roliga träffar, minns hon.
– Jag kommer inte att träffa Max i framtiden, men han kommer alltid att finnas kvar i mina tankar.