Praktiken tar henne till Japan

Två månader ska hon spendera på Toyotas avdelning ”Advanced Textile development” i en av Japans största städer, Nagoya.
– Jag kommer att arbeta som textildesigner med interiör tillsammans med andra praktikanter från Europa. Det kommer att bli väldigt utmanande och framförallt roligt.

Spännande kultur

Sara Ribbenstedt var en av tio textildesigners från Textilhögskolan som sökte praktikplatsen. För henne är det Japans kultur som lockar, såväl som nya yrkeserfarenheter. 
 – Inom min bransch finns det många spännande tekniker som jag vill lära mig. Det ska också bli intressant att se hur design- och tillverkningsprocessen på ett sådant stort företag ser ut, säger Sara Ribbenstedt som tidigare har praktiserat på Åhléns designavdelning.

– I framtiden kan jag tänka mig att arbeta mot inredning eller mode. Jag är främst intresserad av mönster, färg, konstruktion och struktur.

Snart dags att åka

Toyota står för hennes flyg och boende samtidigt som de betalar henne lite lön under perioden. Även en veckas ledighet ingår.
– De sa redan på plats att jag ska ta till vara på den lediga veckan för att resa runt och titta, men det har jag inte hunnit tänka på. Jag har knappt smält att jag ska till Japan, säger hon och skrattar.

Den 27 juni bär det av för Sara Ribbenstedt som är mitt i examensförberedelserna. Hon är i slutet av sitt tredje år på textildesignutbildningen.
– Praktiken ger en väldigt bra möjlighet att skaffa erfarenhet inom branschen. Jag hoppas att det blir en bra tid och att vi får roliga uppgifter. Det är spännande att bara få åka till Japan!