Hallå där...!

Varför valde du att komma till Högskolan i Borås?

- Min handledare på mitt hemuniversitet kom i kontakt med professor Mikael Skrifvars på Ingenjörshögskolan och blev intresserade av utrustningen i polymertekniklabbet.

Vad handlar ditt projekt om?

- Det handlar om att ta fram  textila fibrer med nanokompositstruktur. Vi försöker få fram multifunktionalitet i en fibertråd, att öka hållfastheten och att ge den ledande egenskaper.

Du har varit här i ungefär sex månader. Hur har projektet gått?

- Vi har uppnått bra resultat. Det har varit väldigt effektivt att arbeta i polymerlabbet. Sättet man arbetar i laboratoriet och möjligheten för mig att vara där har varit mycket värdefullt för det projekt vi arbetar med i Turkiet. Laboratoriet sköts väldigt professionellt. Du får ditt material snabbt och kan jobba effektivt här.

Vad tycker du om Högskolan och staden Borås?

- Högskolan är mycket välbyggd och har ett mycket bra bibliotek. Det har varit väldigt lärorikt att se skillnaderna på hur forskningen bedrivs på mitt hemuniversitet och Högskolan i Borås. Borås är en ren, liten stad. Det är lätt att leva här och du kan lätt fokusera på studierna. Hemma lägger vi ner massor av tid på att pendla. Här är allt så nära och du blir mer effektiv. Personalen på högskolan verkar tycka om sitt jobb och genomför det med glädje. Folk här är trevliga och artiga.