Högskolan bjuder på en annorlunda informationsdag

Den 5 mars slås portarna upp till en informationsdag som visar inbjudna elever från tre olika gymnasieskolor nya sidor av högre utbildning. Högskolan bjuder på ett program rikt på prova-på-aktiviteter med allt från kreativt lärande, poesiriktningar till problemlösning med artificiell intelligens.
– Vi ger också en insyn i hur högskolestudier kan gå till genom bl.a. en lektion i att studera smart och förhålla sig källkritisk. Dessutom delar våra utbytesstudenter med sig av sina erfarenheter och vi berättar om de utbytesavtalen som vi har med hundratals högskolor världen över, säger programansvarig Belma Kratovic.

Konstmuseet gästar högskolan

– Vid sidan av de nio valbara programpunkter som går parallellt under dagen, har vi sett till att våra besökare också kan roa sig genom parallellaktiviteter, bl.a. en tävling i programmering, berättar Belma Kratovic.

Eftersom Högskolan i Borås är en debatterande högskola erbjuds besökarna Speakers corner som anordnas i anslutning till ett fik och till samtal som berör. Dessutom gästas högskolan under dagen av Borås Konstmuseum som har smygpremiär på ett antal nordiska konstfilmer.

Sven-Eric Liedman och provsittning

Dagen avslutas med en föreläsning av Sven-Eric Liedman som talar om bildningens vikt, buffé och provsittning för de besökande gymnasieeleverna.