Uppskattad inspirationskväll

– Godhet kommer alltid tillbaka, säger Christina Doctare och 100-tals sjuksköterskor hummar instämmande.

Rubriken för inspirationsföreläsningen är ”Vägen till hälsa – det bästa av väst och det största av öst” och under den närmsta en och en halv timme kommer hon att ha hunnit avhandla allt från hjärnstress och Socialstyrelsen till kriget på Balkan för att slutligen knyta påsen med alternativ medicin i Indien. Och Christina Doctare rör sig otvunget mellan ämnen, tänker fritt och högt och publiken skrattar om och om igen.
– Vet ni vad skillnaden mellan Socialstyrelsen och kriget på Balkan är, frågar hon när hon berättat om sina erfarenheter som bataljonsläkare i Bosnien, och fortsätter: På Balkan visste man åtminstone var skotten kom ifrån. En våg av ljudligt skratt sköljer över den stora hörsalen.

”Sträck på er” uppmanar Christina Doctare mitt i föreläsningen och publiken reser på sig och gör övningar.

 

 

Kvällens kåserier var uppskattade.
– Hon utstrålar sådan kraft och jag fick energi av detta, säger Ingmarie Skarin, skolsköterska i Marks kommun.

 

 

 

 

 

Förutom avkoppling har syftet med inspirationskvällen också varit att ge sjuksköterskorna möjlighet till nätverkande och vidareutveckling.

 

 

 

 

Syskonen Helena Edvardsson och Maria Glemfält var på inspirationskvällen redan i fjol och är nöjda med årets arrangemang.
– Det är en bra bredd på samtalsämnen och vi ser fram emot att komma nästa år igen.

 

 

 

 

 

Mingel fortsatte under kvällstimmarna och uppskattande besökare passade på att ställa frågor och umgås även med inspirationstalaren.