Alla älskar lycka

Två stora skålar fyllda med lyckokakor var visserligen bara detaljer i högskolans stora monter på mässan, men många var det som sprudlade av glädje när de öppnade sin kaka. En annan pikant detalj i montern var en klubba för ishockeymålvakter, gjord i tyg.


- Den drar faktiskt, säger Anneli Bentzlin på Institutionen Textilhögskolan.
- Det var ett par killar här som ville ha både klubban och västen. (Västen som stod i anslutning till klubban och bland annat användes vid OS i Aten 2004.)


1. Mässan heter Kunskap och Framtid, vad innebär det för dig?
2. Vad tycker du om Högskolan i Borås monter?
Jonna Restin:
1. – Genom att gå runt ser man hur mycket det finns att göra, att det finns en framtid. Det är så många som bara blir arbetslösa efter de gått ut gymnasiet, här ser man vad det finns att göra i framtiden.
2. – Jag gillar lyckokakorna! Lite lycka i vardagen. Sen är montern stilistiskt väldigt snygg.
Emelie Strandberg:
1. – Här öppnas möjligheter. Det är intressant att gå runt och prata med olika personer om vad man ska göra när man inte har bestämt sig.
2. – Den är väldigt spejsad. Man blir lockad att komma hit och placeringen är väldigt bra.
Josef Jonsson:
1. – Mer skola. Jag går natur på gymnasiet just nu och då måste man i stort sett läsa vidare.
2. – Den syns, den sticker ut.
Anton Larsson:
1. – Jag kommer hit för att fundera över vad jag ska bli.
2. – Jag tycker att den är jättefin!


Överallt på mässan gjorde landets högskolor, men även en del andra branscher, sitt bästa för att locka in besökare till sin monter. En kreativ grej var att bjuda på vatten, en annan lyckokakor, något som Högskolan i Borås faktiskt inte var ensamma om att bjuda på i år.
Tillbaka i montern stannade samordnaren av den, Viktor Hansson, till.
- Jag har varit på mässan många gånger tidigare och trivs här. Det är kul att träffa studenter och att värva studenter. Det är inspirerande att vara en vägledare till deras framtid.


En som inte är student, inte kommande student och inte lärare på Högskolan i Borås men som ändå hade fullt upp med att prata med förbipasserande var informatören Vendela Röhlander.
- Vi försöker få dem att skriva in sig och få hem katalogen, då skapar vi ett prospektunderlag.

Spelar det någon roll om det är personer i din yrkesroll eller studenter som möter upp besökare?

- Jag tror att det är jätteviktigt att ha studenter på plats. Samtalen mellan studenter och besökare blir ofta längre än när jag pratar med dem. Samtidigt kan jag ställa de dumma frågorna, säger Vendela Röhlander med ett leende.

Avslutningsvis kan undertecknad, helt objektivt, säga att mässans höjdpunkt stod och lutade mot en svart pelare i Högskolan i Borås monter – ishockeyklubban gjord i tyg. Det är lycka!