Det goda livet till högskolan

Nästa vecka kommer containern att stå utanför Sandgärdet vid Högskolan i Borås och det är Regionteater Väst som står bakom projektet. Onsdag-fredag kommer det att ges fem föreställningar om dagen. Jan Coster berättar om hur idén kom till.
- Jag fick syn på Västra Götalandsregionens visionsdokument "Det goda livet" och tyckte att det är en fantastisk text. Men hur ska man kunna använda sig av visionen och få det att fungera i våra liv? ”Det goda livet” är vårt sätt att försöka gestalta dokumentet, teatern är en av utförarna enligt dokumentet och jag tog det bokstavligt.

Högskolan i Borås är det sista stoppet på en fem veckor lång resa med scenkonstinstallationen. Alla ställen representerar fokusområden som Västra Götalandsregionen satt upp i visionsdokumentet. Först ut var Svinesundsbron, gränsen mellan Sverige och Norge som representerar infrastruktur. Sedan har containern i tur och ordning varit på Götaplatsen i Göteborg (kultur), SAAB i Trollhättan (näringsliv) och Kärnsjukhuset i Skövde (hälsa). Högskolan i Borås representerar utbildning.
- Hittills har allt varit mycket spännande, speciellt de samtal som blir i soffan i containern. Det ska också sägas att allt filmas av en dokumentärfilmare, så svaret på hur det gick kanske kommer i filmen, säger Jan Coster.

Vad vill ni med den här scenkonstinstallationen?

- Vi vill väcka tankar om vad ett gott liv är. Jag vet inte mer än någon annan, det är ju ett ganska filosofiskt spörsmål. För en del är det kanske vaniljbullar, för andra en stund i en blixtrande solnedgång, för en tredje 5 sekunders sinnesfrid i ett totalt kaos, funderar Jan Coster.

Fakta:

Välkommen in på onsdag 18/11 och torsdag 19/11
kl 12.03, 12.33, 13.03, 15.03, 15.33. (Regionteater Väst)