Henrik Vibskov förblindar Borås

Seminariet och tillhörande workshop hölls i Textil- och Modefabriken till en fascinerad publik bestående av studenter från Textilhögskolan och andra modeskolor. Henrik Vibskov inspirerade på många sätt och återberättade den resa han genomgått från starten av sin karriär till att berätta mer om den strävan som för honom framåt idag. Han är Danmarks mest omtalade modedesigner och hans namn cirkulerar i de kända modemagasinen världen över.

Ögonbindel

Seminariet varade i två timmar inklusive en öppen frågestund där studenterna uppmanades att ställa frågor om hans arbete. Seminariet följdes upp av en workshop där han inledde med att be alla besökarna att ta på sig en ögonbindel. Utan att se vart det bar hän gick besökarna hand i hand. De ledde varandra i ett långt led genom trappuppgångar och runt byggnaden utan att säga ett ord. Grupper sattes sedan samman där man ombeddes att skapa en skulptur som representerade gruppmedlemmarnas känslor. I slutet av dagen placerades de 16 skulpturerna i Viskans vatten för att se om man lyckades att få skulpturen att flyta. Det var en magisk dag full med kreativitet som besökarna sent kommer att glömma.

– Att Henrik Vibskov kom och besökte oss var fantastisk kul. Han var en väldigt färgstark person som man inte kunde annat än att fascineras av, säger Therese Bengtsson projektledare på Textil-och Modefabriken.