Nya studenter välkomnas till högskolan

Är ni redo för de nya studenterna nu?

Ja, absolut. Vi drog igång lite redan förra veckan med en prepp-vecka, men nu ska det bli roligt att starta upp ordentligt. Jag ser verkligen framemot det, vi har planerat det här länge.

Vad händer egentligen i dag måndag?

– De nya studenterna samlas på Stora Torget klockan 8:00. Vi räknar med att ungefär 2 500 av de nya studenter kommer dit. Sedan blir det rundvandring med faddrarna, praktiskt fix, tal i Folkan etc. Vi bjuder också alla nya studenter på lunch. I kväll blir det spelkväll, och efter det fest i Rabalder.

Jag har hört att det inte blir några overaller på introduktionen i år, stämmer det?

– Det är inget strikt förbud men vi har bett att det inte ska vara några overaller under första dagen. Detta då det här i Borås finns en negativ attityd mot människor med overaller och vi vill undvika detta första dagen. De över 130 faddrarna kommer att synas bra ändå, samtliga bär faddertröjor i olika färger för de olika institutionerna. Det är dock okej med overaller senare under introduktionen, då man som ny student lärt känna personen ”bakom” overallen.

Vad händer under resten av introduktionen – är det något särskilt man ska satsa på att vara med på?

– Jag rekommenderar alla att vara med så mycket som möjligt, det är ett lätt sätt att träffa andra studenter och få nya vänner.

– Det kommer att vara aktiviteter av olika slag hela tiden. Brännbollen i morgon är en klassiker. Sen blir det poolparty på fredag, vilket brukar vara populärt, till föranmäler man sig genom att maila till introduktionen@sib.hb.se. Nästa vecka är det bland annat sittning på fredagen.