Snart är det dags för ForskarFredag

Högskolan i Borås är för tredje året i rad med och arrangerar den nationella vetenskapsfesten ForskarFredag. Syftet med arrangemanget är att erbjuda aktiviteter som ska visa allmänheten hur spännande och kul forskning är.

Intressant forskning

Kring lunch bjuds det på ”Forska på lunchen” då besökarna får möjlighet att lyssna på spännande forskning från våra forskare. Därefter ges chans till mingel och diskussioner över en lunchsmörgås.

Även i år går det att låna en forskare till företaget/organisationen/skolan/föreningen. Det finns forskare till utlån som kan prata om sopors öden, abort och hur man studerar smart.

Vi erbjuder vissa forskare andra dagar än själva ForskarFredag. Listan på forskare som är tillgängliga för utlån finns på www.boras.forskarfredag.se – där hittar man även all information om när de är tillgängliga etc.

Nationellt akustikförsök

Nu erbjuds även alla högstadie- och gymnaiseklasser i Sverige att delta i ett nationellt experiment som rör akustiken i klassrum. Vad är egentligen akustik? Är klassrummen ljudmässigt anpassade för undervisning? Dessa frågor och många fler kommer att undersökas under vecka 38-40.

Deltagande är kostnadsfritt, men anmälan krävs senast den 31 augusti. Mer information.

Läs mer om ForskarFredag i Borås och ta del av programmet.

Fakta
Fredagen den 24 september 2010 har utlysts som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Researchers’ Night arrangerades första gången 2005 runt om i Europa och på en rad orter i Sverige. Sedan 2006 har de svenska aktiviteterna knutits samman under det gemensamma namnet Forskarfredag och koordinerats av föreningen Vetenskap & Allmänhet. I år blir det evenemang på 22 orter runt om i Sverige.