Världens bibliotekarier går till Borås

The World Library and Information Congress samlar bibliotekarier och andra inom om området från hela världen för att diskutera yrket och skapa kontakter. Högskolan i Borås och Institutionen Biblioteks- och informationsvetenskap/ Bibliotekshögskolan (BHS) stod som värd för två satellitmöten dagarna innan den stora konferensen i Göteborg.
– Jag är jättenöjd och jag ser att deltagarna verkar vara väldigt nöjda, säger Lars Höglund, professor på BHS.
– Det här är ett jättebra tillfälle att visa upp sig för en väldigt internationell publik, för BHS, staden och högskolan.

I Borås arrangerades två satellitmöten, med rubrikerna LIS Education och The Global Librarian. Gillian Hallam, docent vid Institutionen för Informatik vid Queensland university of technology, var huvudansvarig för det ena mötet. När hon kom till Borås var det första gången hon träffade de andra i organisationsgruppen. I och med arbetet med själva mötet gick det att se praktiska effekter av temat för mötet, nämligen samarbete.
– Ja, absolut. Från process till produkt, och det blev väldigt bra.

Vad tar du med dig från dagarna i Borås?

– Den viktigaste delen har varit att skapa nätverk. Att ha en och en halv dag att bara prata med människor. Vi har haft 70 delegater här, vilket är ett bra antal för att kunna ha möjlighet att diskutera och stimulera idéer. Att bygga de relationerna som är så viktiga för samarbeten. En annan positiv sida är att bara höra vad som pågår i branschen, vad som händer i andra delar av världen, avslutar Gillian Hallam.

Läs mer om satellitmötena.
Läs mer om konferensen.
Läs mer om Gillian Hallam
Läs mer om Lars Höglund.