Landets bästa lärarutbildning firades med tårta - igen

Alumniundersökningen, som gjordes på 25 lärosäten i landet bland tidigare lärarstudenter som tog examen 2007/2008, visade att Högskolan i Borås studenter är mest nöjda med sin utbildning. För att fira att Högskolan i Borås studenter därmed valt rätt utbildning bjöds de alltså på tårta.

Nästan alla har fått jobb

På plats fanns 50 blivande förskollärare som tar sin examen i januari för att fira – inte bara valet av rätt utbildning – utan också att nästan alla fått jobb innan de ens avslutat sin utbildning.
– När jag sökte jobb kändes det som om jag var eftertraktad och att det fanns ett intresse. Jag kunde välja mellan tre erbjudanden, säger Barbara Forsström, en av avgångsstudenterna.

Även klasskompisen Marie Nilsson har fått jobb.
– Det är utbildning som väger tungt, vi har fått med oss mycket och rektorerna förstår verkligen vikten av utbildningen.

De båda studenterna tycker att det var ett trevligt initiativ att få bli bjudna på tårta.
– Det är kul att utbildningen får uppmärksamhet och positivt med ett bra resultat i enkäten.


Så gott som alla avgångsstudenter på förskollärarutbildningen har fått jobb - innan utbildningen är avslutad

Hör också Sveriges Radio P4 Hallands inslag om tårtkalset. (efter ca 7 min). 

Fakta

Undersökningen har gjorts på 25 lärosäten bland tidigare lärarstudenter, så kallade alumnis, som tog examen 2007/2008. Frågorna som ställdes rörde bland annat hur nöjda de var med utbildningens innehåll.

Särskilt nöjda var de tidigare studenterna med kunskaperna om: att planera och genomföra undervisning, förmåga att förankra den demokratiska värdegrunden och samarbete inom högskolan.  Positivt i undersökningen är också att 90 % av de tillfrågade skulle rekommendera utbildningen till andra.