Gymnasister får tjuvtitta på högskolan

Högskolan testar ett nytt grepp för att nå ut till gymnasieeleverna i närområdet. Alla bjuds in för att få information och fika vid speciella tillfällen.

– Det är ett komplement till de skolbesök som vi gör ute på gymnasieskolorna och passar på att fånga upp de verkligt intresserade. De får möjlighet att se lokalerna, prata med studievägledare och träffa lärare och studenter från den utbildning som de är intresserade av, säger Vendela Röhlander, marknadsansvarig vid Högskolan i Borås.

Vid det första tillfället får besökarna även tillfälle att lyssna till en annorlunda föreläsning om tonåringar. Det är journalisten Annica Carlsson Bergdahl och fotografen Jerker Andersson som efter att de gjort boken ”killar” möte ungdomar för att tillsammans diskutera om hur det är att vara ung kille idag utifrån alla deras möten med unga killar.

Totalt ges tolv Öppet Hus mellan februari och mars under veckorna 5-6 samt 9-10. En institution står bakom två tillfällen. Med undantag för Textilhögskolan som bjuder till ett separat Öppet Hus den 30-31 januari där man även presenterar ansökningsuppgiften till mode- och textildesignutbildningen.
Mer information och anmälan se här.