Boråsbrudarnas boråsblogg

– Den kodade vi själva och det fungerade inte riktigt att blogga direkt i en html-mall. Ganska snart efter det startade vi en annan blogg, och ville göra en ”blondinbella”*, alltså tjäna pengar på vår blogg, och det gick inte att annonsera på den vi hade. Då tänkte vi att vi kanske skulle satsa och göra en riktig blogg självständigt. Vi tog hjälp av en kille som gjorde bloggen och startade sedan företaget så att vi skulle kunna sköta annonseringen på rätt sätt, med ekonomin och så vidare. Så egentligen föddes företagsidén redan första året.

Varför valde ni att utbilda er till webbredaktörer?

Sandra: Jag letade efter den. Jag läste på Medieprogrammet på gymnasiet och ville läsa något liknande. Det har inte funnits något jättebra i Borås tidigare, något helt program, så jag blev skitglad när jag såg det. Det var verkligen vad jag letat efter hela tiden.
Maria: För mig var det mer ett spontant påhopp. Jag sökte massa utbildningar (bland annat butikschef och informationsarktitekt i Borås och ytterligare något i Göteborg) och fick se vilka jag kom in på. Jag kom in på den här, tyckte det lät spännande och värt att testa.

Vad är en webbredaktör för er?

Maria: För oss innebär det att man har hand om de olika delarna när man gör en hemsideproduktion. Det behöver inte innebära att vi gör hela tiden själva utan att vi även kan diktera vad andra ska göra, men att vi håller samman hela projektet.
Sandra: Men man måste ha en uppfattning av vad alla bitar är för att kunna hålla i det. Innehållsexpert skulle vi kunna kalla oss.

Hur tänker ni er framtiden med företaget?

Maria: Just nu brinner vi bara för företaget och för oss finns det inte att det inte skulle fungera. Vi kommer arbeta hårt för att det ska fungera och det är en ganska tacksam bransch att starta företag i.
Sandra: Jag tror att vi kommer kunna hjälpa mindre företag, som inte har ekonomi att anlita stora webbyråer för att skapa saker. Så har vi tänkt lite med bloggen också, att det ska bli ett enklare sätt för företag att marknadsföra sig, i Borås.
Maria: För oss handlar det inte så mycket om att tjäna mycket pengar. Det handlar mer om att kunna hjälpa till och främja företagsamheten i Sjuhäradsbygden.

Läs mer om Boråsbloggarna.