Expert på export bloggar för Habit

På modetidningens webb, habit.se bloggar Åsa Sertenius Strivér just nu om sitt arbete med handboken men också om olika ämnen som är intressanta.
– Jag försöker skapa diskussion och vill ha input till boken. Det är viktigt att handboken får med sådant läsarna tycker är intressant.

Kreativ uppsats

Idén till uppsatsen – eller boken – kom redan första dagen på utbildningen när studenterna uppmanades att börja fundera på vad de ville skriva om.
– Lärarna sa att vi skulle vara kreativa och jag har alltid drömt om att skriva en bok. Då fick jag idén om att skriva en handbok om hur svenska företag ska etablera sig på den amerikanska marknaden, berättar Åsa Sertenius Strivér.

Efter att ha pratat med Textilhögskolans lärare Robert Meeder visade det sig att han hade många kontakter i USA och hon fick kontakt med en person på den danska motsvarigheten till det svenska Exportrådet i New York. 
– Tidigare arbetat med inköp på ett av de stora modehusen, men hjälper nu danska modeföretag till USA.

– På fredag den 30 april reser jag till New York. Under en månad ska jag bland annat träffa honom, det svenska Exportrådet och en del agenturer för att få veta mer hur de arbetar och vad det kan innebära att exportera till USA.

– Jag vill ge inspiration och information genom handboken till mindre svenska företag som vill börja exportera.

Klar i augusti

I augusti 2010 ska handboken vara tryckt och klar. Sedan får hon se vad som sker i framtiden.  
– Drömmen är att få arbeta som konsult och kunna hjälpa företag med export till USA. Eller kanske föreläsa om min bok för studenter. Jag kommer i alla fall fortsätta blogga, säger Åsa Sertenius Strivér.

Följ Åsa Sertenius Strivér på hennes blogg Modexporten