Ingenjörer utan gränser förändrade livet för IH-student

Lars Pakarinen studerade till Kemiingenjör med ekologisk inriktning samt påbyggnadsutbildningen Entreprenörskap och affärsdesign på Högskolan i Borås åren 2000-2004 och kom då i kontakt med Ingenjörer utan gränser (INUG) när INUG Sverige höll på att byggas upp 2002. För Lars var det självklart att vara en del av föreningen.
– Det kändes helt rätt! Jag har arbetat med liknande tankar och metoder i Västafrika, men nu fick jag vara med i ett större nätverk med alla de fördelar det har med sig, förklarar Lars Pakarinen.

Vad kommer att hända om någon student blir intresserad och vill veta mer?

– Jag kommer att höra av mig omgående för vidare information, samt att kalla till en träff så fort som möjligt, avslutar Lars Pakarinen.

Fakta: Ingenjörer utan gränser bildades för 25 år sen, men det var först i början på 2000-talet som föreningen fick fäste i Sverige. Idag finns lokala föreningar i Stockholm, Uppsala, Lund, Linköping, Skövde, Göteborg och Borås. Föreningens mål är att vara en mötesplats för alla som vill bidra till överföring av teknisk och vetenskaplig kunskap för att människor i fattiga länder och regioner.
Stödja människor i utvecklingsländerna i deras ansträngningar att förbättra sin livskvalitet och bidra till en ekonomiskt och ekologiskt hållbart samhälle.

Läs mer här:
www.boras.inug.nu
www.ewb-international.org/

eller ta kontakt med Lars Pakarinen:
lars@borasnet.se
0737-705233