Storyn om Spotify

Niklas Ivarsson har varit med Spotify från starten 2006. Han kommer till Högskolan i Borås för att tala två gånger, först mer för företagare och anställda vid högskolan och sedan en gång till för studenter.
– Jag hoppas att de får en ökad insikt om hur mycket arbete det är bakom och hur mycket vi har krigat för att få det här att funka – på alla plan. Jag hoppas också att jag får bra respons med relevanta frågor.

Många nya tekniska fenomen har ganska kort livslängd. Hur ser du på Spotify om 15 år?

– 15 år?! Det så fort att jag har svårt att se hur det ser ut om ett år! Men om du tittar på den senaste versionen av Spotify så ger det nog en fingervisning om vart vi tror att det är på väg. Att kunna dela med sig till sina kompisar via sociala medier.

Vad är taket för Spotify?

– Det finns inget, det är det som är så bra. En jämförelse skulle kunna vara med Google. Många glömmer att Google grundades som bolag för bara tolv år sedan, det är en ganska kort tidsrymd. Vad Google har visat är att om du gör en produkt som användarna gillar så finns det en enorm chans att skala upp den.

Tror du att det finns möjligheter för studenter att göra något liknande som Spotify?

– Absolut. Det är massa bitar som måste komma på plats, men om man tittar på att utveckla en klient som är lika bra som Spotify så finns möjligheten, avslutar Niklas Ivarsson.

Frukost och mingel på entréplan i Sandgärdet kl. 07.15-07.45, därefter föredrag i sal M204 kl. 07.45-08.45.
OBS! Anmäl dig gratis och läs mer på www.connectvast.se senast den 17 maj.

Kl. 09:00-10:00 hålls en föreläsning av Niklas Ivarsson för enbart studenter.

Läs mer om Spotify 
Läs mer om Connect Väst