Många tips på utbildningsmässa

På mässan i Malmö fanns Institutionen biblioteks- och informationsvetenskap/Bibliotekshögskolan och Institutionen Textilhögskolan på plats och det var många mässbesökare som ville veta mer om bibliotekarieutbildningen och de textila utbildningarna. Men även andra utbildningar i Borås lockade. Studentambassadörerna Kristin Persmo och Kim Phan jobbade i montern och besvarade frågor besökarnas frågor.

– Det är jättekul att få berätta för andra om hur det är att vara student, konstaterar Kristin Persmo, som själv går webbredaktörsutbildningen.
– Jag trivs så bra på Högskolan i Borås. Att komma ut på mässor är ett sätt att träffa nya människor också och det är en bra erfarenhet.

Kim Phan som utbildar sig till textilingenjör håller med.
– Det interna nätverk man får som studentambassadör är en tillgång. Det är både kul och nyttigt att lära känna studenter från andra institutioner.

– ­Att vara studentambassdör är även en merit för framtiden, nu kan vi visa i våra CV att vi har engagerat oss under studietiden.


Catrin Frid och Isabella Ljungberg går naturvetenskaplig linje i Lund.

– Det är ganska svårt att veta vad man ska göra i framtiden. Vi funderar på sjuksköterskeutbildning eller kanske något inom arkitektur. Det är bra att gå runt på mässan och höra vad alla har att erbjuda. Vi kände faktiskt inte till Högskolan i Borås.


Gustav Rydell, estetisk linje inriktning musik, besöker mässan tillsammans med Max Johansson, naturvetenskaplig linje inriktning musik.

– Skolan tog med oss hit i dag och det var faktiskt ganska bra. Vi visste inte så mycket om högskolestudier innan vi kom till mässan, men nu har vi bättre koll.